DIETA,dzień 11

kielich

Na dzień dobry wypijamy szklankę wody z łyżeczką miodu przygotowaną poprzedniego wieczoru,do której dodajemy rano sok z 1/2 cytryny i przygotowujemy codzienną porcję PASTY (przepis patrz DZIEŃ1)

wykwintne-trend-materiału-wektor-karty_34-57419

ŚNIADANIE:

60g Chleb orkiszowy

50g Ogórek

PASTA

150g Jabłko

Robimy kanapki z PASTĄ i ogórkiem. Jabłko do schrupania               😉

II ŚNIADANIE:

200g Activia do picia

50g Grahamki

30g Pomidor

30g Szynka drobiowa

PASTA

150g Marchew

Robimy kanapki z szynką i pomidorem,marchew oskrobać i schrupać               😉

OBIAD:

SOLA

Sola z marchewką i groszkiem na gęsto

120g Sola świeża

10g Olej rzepakowy

120g Marchew z groszkiem mrożona

140g Ziemniaki

10g Mąka

Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Na dnie połozyć połowę pokrojonych w plastry ziemniaków,posypać solą i pieprzem,położyć na nie rybę, a na wierzch położyć pozostałą część ziemniaków i piec w piekarniku do miękkości ok.40 minut.Marchew z groszkiem ugotować w małej ilości osolonej wody,zagęścić zawiesiną z mąki w proporcji 1:1                                                               🙂

PODWIECZOREK :

150g Jabłko

40g Chleb mieszany

PASTA

200g Jogurt 2% tłuszczu

KOLACJA:

Koktail:3 łyżki siemienia lnianego zmielić,dodać 200g maślanki
100g lekko rozmrożonych truskawek (w sezonie oczywiście świeżych)lub innych owoców,2 łyżki oleju lnianego-zmiksować.(Taki napój należy wypić do 15 minut od przygotowania gdyż po tym czasie mielone siemie traci właściwości lecznicze)

di_prze47

W/w treści mają charakter wyłącznie informacyjny i w żadnym razie nie mogą być traktowane jako forma konsultacji lekarskiej.
Zamieszczenie powyższych informacji ma na celu możliwie jak najpełniejsze wykorzystanie tego wyjątkowego produktu, jakim jest olej lniany.
Ani osoba publikująca niniejsze treści, ani jej autorzy nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za ewentualne błędy oraz jakiekolwiek skutki wykorzystania tychże informacji.