Pomysł na marcową niedzielę…Warsztaty z Gotuj Zdrowo!

warzstaty-gotuj-zdrowo

Marek Zaremba napisał:

Moi Drodzy!

Tak się złożyło, że 15go marca prowadzę warsztaty w Miele ala Carte i dzięki uprzejmości Alicji ze Studia Smart przy ul. Hożej w Warszawie mam możliwość w niedzielę 16go marca przeprowadzić dla Was warsztaty, na które już teraz wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszam;-) Będzie naprawdę mnóstwo ciekawej wiedzy i wspólnego gotowania, a wszystko doprawimy konkretną szczyptą Miłości!

Gotuj Zdrowo! – warsztaty z gotowaniem!

Niedziela 16 marca

9:30 powitanie uczestników z poczęstunkiem (muffiny czekoladowo jaglane, kawa, aromatyczne herbatki i napoje)

Wykłady

10:00 – 11:30 Skuteczne oczyszczanie organizmu w codziennej diecie bez głodzenia się. „Jaglany Detoks” droga do równowagi kwasowo -zasadowej. Łatwa i prosta dieta profilaktyczna w chorobach cywilizacyjnych. Medycyna chińska w niedoborach i nadmiarach.

Wszyscy uczestnicy otrzymają mój autorski program oczyszczania organizmu SMART DETOX na 7 dni z przepisami w postaci skryptu.

Warsztaty gotowania

11:30 – 14:30 Wspólne gotowanie z poradami dietetycznymi oraz degustacją

Co będziemy przygotowywać i gotować?*

– lecznicze napary według medycyny chińskiej
– cytrynowy koktajl lniany z ananasem, goją, świeżą bazylią i agawą
– jak ugotować kaszę jaglaną (prażenie i gotowanie kaszy jaglanej na sypko)
– jaglane burgery z pieczonego buraka i ciecierzycy z sosem mango
– roladki z grillowanego bakłażana z musem jaglano pomidorowym ala ajvar
– przepiórcze jajka zapiekane a’la shakshuka z kaszą jaglaną, jarmużem, pomidorem i pieczoną papryką
– pasta a’la hummus z pieczoną dynią i ciecierzycą
– orkiszowe bułeczki a’la focaccia
– pesto z rukolą, pietruszką i orzechem włoskim
– konfitura z czerwonej cebuli w korzennych przyprawach
– kawa według 5 przemian
– kawa zbożowa z suszoną śliwką i przyprawami korzennymi
– carpaccio z czerwonych pomarańczy z fenkułem i komosą ryżową w sezamowo cytrynowym dressingu
– bezglutenowe brownie z kremem orzechowo jaglanym i sosem malinowo bazyliowym

14:30-15:30 „Konsultacja bez krępacji”, czyli wasze pytania, moje odpowiedzi*

-indywidualne konsultacje w grupie

*Podczas krótkiej przerwy po warsztatach gotowania uczestnicy spisują na karteczkach swoje indywidualne pytania na temat diety, dolegliwości, problemów zdrowotnych, profilaktyki (anonimowo lub imiennie) Następnie zbieram karteczki i odpowiadam na wasze pytania. Jeżeli będzie potrzeba i czas, to udzielę jeszcze więcej szczegółowych porad na otwartym forum pytań i odpowedzi.

*Wszyscy uczestnicy podczas wspólnego gotowania degustują wymienione dania na miejscu, a to czego nie spożyjemy podczas naszych warsztatów można w pojemniczkach (należy ze sobą przynieść) zabierać w podróż lub do domu.

Na warsztatach wspólnego gotowania dodatkowo dowiesz się:

– co i jak gotować w pracy, szkole i w podróży
– jak gotować bez komplikacji zdrowo, radośnie i twórczo, na co dzień z łatwo dostępnych produktów
– o daniach, których potrzebujesz, aby rozpocząć zdrowo każdy dzień, zgodnie z Twoim indywidualnym zapotrzebowaniem
– o daniach rozgrzewających i schładzających
– gdzie i jak kupować zdrową żywność

Dla kogo warsztaty?

Jeżeli jesteś chory, trapią Cię przewlekle dolegliwości, a nie wiesz, co dokładnie jeść lub pomimo zmiany odżywiania nie czujesz się jeszcze najlepiej i nie jesteś pewien, czy się faktycznie właściwie odżywiasz, a może jesteś zdrowy, więc tylko pragniesz się dowiedzieć jak odżywiać się zdrowo lub może gubisz się już w gąszczu poradników i pragniesz uporządkować swoją dietę, przy okazji wspólnego gotowania? A może jesteś już gotowy i pragniesz oczyścić racjonalnie organizm, tylko nie wiesz jak to właściwie przeprowadzić, to zapraszam Cię serdecznie, gdyż te warsztaty są właśnie dla Ciebie!

Oprócz wiedzy teoretycznej możesz jeszcze poczuć smak prawdziwej kulinarnej przygody i radośnie gotować wspólnie z nami przez wiele godzin, degustując wszystkie dania w doskonałym towarzystwie i atmosferze pełnej miłości;-)

Podczas spotkania otrzymasz odpowiedzi, jak szybko odzyskać formę i zdrowie, schudnąć w mądry sposób nie tracąc wraz z kilogramami zdrowia oraz uzyskasz informację jak uporządkować wiedzę o swoim odżywianiu. Odpowiem Wam, jakie popełniacie błędy, których może nie jesteście świadomi. Dowiesz się również jak szybko zmienić dietę, aby była jeszcze bardziej dla ciebie lekarstwem. Podczas warsztatów omówimy również, czy Twoja grupa krwi ma faktycznie wpływ na dietę, oraz czy warto i jak się tym kierować w codziennym odżywianiu.

Poruszane dodatkowe tematy na zajęciach w trakcie warsztatów praktycznych wspólnego gotowania:

– termika i smak produktów, czyli wpływ odżywiania na nasze narządy
– typy gorące i zimne, czyli jak się schładzać, a jak ogrzewać wychłodzony organizm – jak pozbywać się wilgoci i śluzu
– skuteczne odkwaszanie organizmu poprzez odżywianie
– łatwa i skuteczna dieta profilaktyczna w chorobach cywilizacyjnych: nadciśnienie, cukrzyca, choroby tarczycy, alergie pokarmowe i problemy skórne
– program Anti Candida, czyli jak rozpoznać i skutecznie leczyć drożdżycę poprzez odżywianie
– choroby układu pokarmowego, refluks pod kontrolą
– program dietetyczny Anty Rak, czyli dieta profilaktyczna w chorobach nowotworowych
– Miłość, czyli pokarm, który jest najlepszym lekarstwem na wszystko

Gdzie się odbędą warsztaty?

Nasze warsztaty Gotuj Zdrowo! odbędą się w Warszawie przy ul. Hożej 51, gdzie znajduje się studio kulinarne SMART STUDIO

Liczba uczestników: do 25 osób

Koszt warsztatów wynosi od osoby 385pln

Warunkiem rezerwacji miejsca jest przesłanie mailem na adres m.zaremba@kulinare.pl danych wraz z kontaktowym numerem telefonu oraz przedpłata na udział w warsztatach w wysokości 150 zł na konto:

Kulinare Gotuj Zdrowo!
PKO BP – 92 1020 1390 0000 6102 0476 3001 W tytule przelewu proszę podać:
Imię i nazwisko osoby uczestniczącej oraz tytuł warsztatu np. Warszawa 16 marca „Gotuj Zdrowo”

Reszta kwoty w wysokości 235pln płatne gotówką na miejscu.

JEŻELI ZECHCESZ OTRZYMAĆ FAKTURĘ VAT PODAJ PROSZĘ ADNOTACJĘ PRZY WPŁACIE LUB PRZEŚLIJ TAKĄ INFORMACJĘ MAILEM.

W przypadku rezygnacji i braku uczestnictwa w zajęciach z przyczyn niezależnych, wpłacona przedpłata może zostać zaliczona na każdy inny termin naszych warsztatów lub zostanie zwrócona na wskazane konto.

Jeszcze raz serdecznie Was zapraszam do wspólnego gotowania;-)

marek-zaremba

źródło: Marek Zaremba/ http://gotujzdrowo.com/