Na dzień dobry wypijamy szklankę wody z łyżeczką miodu przygotowaną poprzedniego wieczoru,do której dodajemy rano sok z 1/2 cytryny i przygotowujemy codzienną porcję PASTY (przepis patrz DZIEŃ1)
ŚNIADANIE:
20g Chleb ryżowy (2 wafle)
50g Banan
30 g Rodzynki
PASTA
Chleb posmarować PASTĄ,obłozyć plasterkami banana i rodzynkami 🙂
II ŚNIADANIE:
50 g Bułki Grahamki
50 g Papryki czerwonej
PASTA
100g Winogrona
Bułkę posmarować PASTĄ i obłożyć papryką
OBIAD:
Roladki z kurczaka nadziewane papryką:
100 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
100g Papryka
kilka oliwek
50g Por
150g Jogurt 2% tłuszczu
30g Ryż (suchy)
Szczypta kurkumy lub szafranu
10g Koncentrat pomidorowy 30%
10g Ketchup
10g Mąka pszenna typ 550
Mięso rozbić tłuczkiem ,oprószyć solą i pieprzem.Część papryki pokroić w cienkie paski,zawinąć wraz z oliwkami w płacie mięsa.Resztę papryki pokroić w kostkę,podobnie por,doprawić i wymieszać z jogurtem. Ryż ugotowaćz dodatkiem kurkumy lub szafranu-będzie pięknie złocisty.Mięso upiec w piekarniku zawinięte w torebkę do pieczenia albo papirus.Koncentrat i keczup (na sos)zmieszać z niewielką ilością wody,doprawić do smaku,doprowadzić do wrzenia- zagęścić mieszanina wody i mąki w proporcji 1:1
PODWIECZOREK:
150g Jogurt 2% tłuszczu
30g daktyle suszone
20g Orzechy włoskie
KOLACJA:
Koktail:3 łyżki siemienia lnianego zmielić,dodać 200g maślanki
100g kiwi (lub innych owoców np jagód,malin,miękkiej gruszki itp),2 łyżki oleju lnianego-zmiksować.(Taki napój należy wypić do 15 minut od przygotowania gdyż po tym czasie mielone siemie traci właściwości lecznicze)
W/w treści mają charakter wyłącznie informacyjny i w żadnym razie nie mogą być traktowane jako forma konsultacji lekarskiej.
Zamieszczenie powyższych informacji ma na celu możliwie jak najpełniejsze wykorzystanie tego wyjątkowego produktu, jakim jest olej lniany.
Ani osoba publikująca niniejsze treści, ani jej autorzy nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za ewentualne błędy oraz jakiekolwiek skutki wykorzystania tychże informacji.